Söndag

Har varit och gått Korpen-promenad med mor, far hade ingen lust att följa med. Kanske inte så konstigt, han hade två hockeymatcher i fredags och fyra till i lördags, så han var lite trött idag :)
Mor och jag klarade oss väl ganska bra med frågorna som ställdes, ska tilläggas att jag var nog inte den bidragande orsaken till om vi får några rätt, men det är inga lätta frågor...

Kollade på Robinsson 2009 igår, eller rättare sagt jag kollade en stund, sen orkade jag inte mer. Varför var TV4 tvunget o ta över. Inte nog med alla jäkla reklampauser på typ 7min, de ska alltid göra allting så sensationellt... nu duger det inte längre med en vit sandstrand, svårt att hitta mat och diverse tävlingar. Nej nu ska de inte ha någon mat överhuvudtaget, förutom någon enstaka mussla, eller vad det nu var, som de dessutom blev dåliga av. Inte heller har de någon strand att gå/sola på, istället fick de något som liknar någon slags lerig sumpmark. Jag tror inte att det blir några fler avsnitt av Robinsson 2009 för mig på lördagkvällar. Kanske möjligen duger det som "söndag förmiddags slappande"...

Som det kanske märks så är jag ett stort fan av youtube :) ett ypperligt sätt att fördriva några minuter/timmar!
Måste få dela med mig ett av mina favortit klipp, alla kategorier!!




Lördag


Från och med nu så tänker jag aldrig plocka fram damsugaren, fönsterputsen, polerdukarna mm. igen ;P Denna kvinna visar ju prov på ett tänk utöver det vanliga ;)
Satt och pratade om detta klipp på jobbet, kvinnan ville säkert bara överraska sin kille med att tvätta bilen, o överraskad tror jag nog att han blev!



Har precis beställt en extern hårddisk, måste ha någonstans att göra av alla mina filmer, bilder och min musik de tar upp lite stor plats i datorn. Plus att det är nog dags att göra en återställning av datorn så jag blir av med allt skit som troligen finns i den.


Blev så inspirerad av "tvätta bilen" kvinnan så jag bestämmde mig får att gå ut och göra samma sak.
Inte tvätta bilen med högtryckstvätten kanske men jag var ute och tvättade blien iaf :) det var så fint väder ute när jag var och hämtade reklamen i brevlådan så jag kännde att var bara var tvungen att stanna ute ett tag till, då kunde jag ju lika gärna tvätta blien!


Onsdag

Har kommit på att jag inte är så väldans bra på att uppdatera här mån-fre.
Det kan ha och göra med att det faktigst inte händer så mycket intressant, jag jobbar mest...

Far fyllde år igår, han hade med sig smörgåstårta hem. Är väl inget fan av smörgåstårta egentligen men igår smakade det riktigt bra :)


I brist på annat matnyttigt så bjuder jag på en av sveriges bästa komiker.




The impossible quiz

Måste bara dela med mig av detta, the impossible quiz, man blir sittande bra mycket längre än man trott :) nästan omöjligt att gå ifrån!  ENJOY!





Söndag

Melodifestivalen igår var lite av en skräll måste jag erkänna, jag trodde att Malena skulle komma bra till men inte att hon skulle gå och vinna alltihopa...



Min gissning:                                     Det faktiska resultatet:
1. Måns Zelmerlöw                               1 ”La voix” med Malena Ernman
2. Caroline af Ugglas                            2 ”Snälla, snälla” med Caroline af Ugglas
3. Alcazar                                            3 ”Baby goodbye” med EMD
4. Malena Ernman                                4 ”Hope & Glory” med Måns Zelmerlöw
5. E.M.D.                                             5 ”Stay the night” med Alcazar
6. H.E.A.T                                            6 ”Moving on” med Sarah Dawn Finer
7. Sarah Dawn Finer                             7 ”1000 miles” med H.E.A.T.
8. Emilia                                              8 ”Love, love, love” med Agnes
9. Agnes                                              9 ”You're my world” med Emilia
10. Molly Sandén                                 10 ”Alla” med Sofia
11. Sofia                                             11 ”Så vill stjärnorna” med Molly Sandén

Det var väl egentiligen bara Snälla, Snälla, Snälla som hamnade på rätt plats. Men jag känner mig rätt nöjd med min lista ändå, den var ju inte fel. Det kanske blir bra att skicka en låt som står ut väldigt till Moskva, vad vet jag. Vårt bidrag förr om åren har ju inte mottagits så väldans bra av öststatsländerna, så vi får hoppas på andra bullar iår :)



Lördag

Idag har jag ätit tårta :) mmm... moster och hennes man var här och hjälpte mam o pap att städa ur morfars rum på saxlyckan så de passade på att fira pappa också.
Far fyller år på tisdag, måste handla en present, det får bli till o åka tidigt från jobbet imorgon. undra vad man ska köpa...

Har fått hjälp på jobbet (torsdag och fredag) med alla hyllmeter med pärmar. Känns bättre att ha någon att prata med, spelar ingen roll vad man pratar om, man behöver inte ens prata hela tiden, bara att man inte är själv. Det går sakta men säkert framåt. Har till och med suttit ett par timmar idag och skrivit rent papper, och är på långa vägar inte klar, det blir nog några timmar imorgon också.

SAAB hade hockeymatch mot Tieto Enator i går, far var med och spelade. Men inte ens med hjälp av Björn Kindahl så gick resultatet vår (SAAB´s) väg, siffrorna blev tillslut 9-4 till Enator (tror jag iaf, tappade räkningen efter ett tag..)

Melodifestivalen final ikväll,  vad ska man tro om den då tro... troligtvis att af Uggla kommer att hamna högre upp än vad låten är värd!
Tänkte att jag skulle  tippa resultatlistan för skojs skull, så kan man kolla imorgon vad fel jag hade ;P kommer troligen inte pricka in en enda... men men, here I go:

1. Måns Zelmerlöw
2. Caroline af Ugglas
3. Alcazar
4. Malena Ernman
5. E.M.D.
6. H.E.A.T
7. Sarah Dawn Finer
8. Emilia
9. Agnes
10. Molly Sandén
11. Sofia

Notera att denna lista inte är vad jag hoppas utan var jag tror...



Onsdag

Idag är stämningen dämpad i det Karlssonska huset, morfar gick bort igår...
Det var väntat men ändå inte på något sätt, han har varit ganska dålig ett bra tag nu men ändå mått ganska bra om det makes sense.
Men nu i måndags så ringde de och sa att han hade fått en förskylning och skulle till doktorn, efter det gick det ganska fort, förskylningen blev lunginflammation som i stort sett bara slutar på ett sätt för de gamla. De ringde till mamma igår på förmiddagen och sa att han hade blivit sämre och att hon skulle komma dit, hon åkte dit och han verkade bli bättre igen så hon åkte tillbaka till jobbet. Sen ringde de en gång till vid lunch, mamma åkte till sjukhemmet igen och då ringde hon dit sin syster också.
Sen satt de där och väntade och vid tio i sju på kvällen slutade han att andas.
På något sätt känns det hyffsat bra ändå, han blev 90år gammal. De sista åren fick han inte ut så mycket av livet, hörde i stort sett ingenting och hade väldigt väldigt nedsatt syn, så för honom är det nog en befrielse.




Måndag

Måste bara börja med att kommentera Melodifestivalen i lördags...vem röstar på Snälla Snälla Snälla...jag får rysningar varje gång jag hör låten, och det är inte av välbehag! Ringde till och med och röstade på Star pilots för att förhindra Caroline af ugglas framfart, men vad hjälpte det...brukar annars inte rösta men i lördags känndes det nödvändigt.

Annars har avslutat min tredje dag på jobbet,
snudd på att jag längtar tillbaka till ledigheten ;P
Jobbar på bofors support, deras arkiv, med att registrera in pärmar som ingen velat ta tag i på 100år...så där får jag sitta i min ensamhet med en brusig radio i öronen (de stora/massiva hyllorna stör troligtvis radiovågorna) kommer nog o få lappsjukan...

Har hittat en ny roligt hobby, göra egna armband :) nackdelen är att man kan bara ha ett visst antal på armen innan det ser konstigt ut :P o varken lillebror eller mamma vill ha några fler...men jag flätar på ändå. För det är ju så skoj o bli sysselsatt av något som varken involverar tv:n eller datorn. Eller datorn får vara med på ett hörn då det finns väldigt bra instruktionsvideos på youtube :)


Helt appropå ingenting :)

Dagis, Umeå

En pojke ~4 och fröken ~30 sitter och pratar om skillnaden mellan pojkar och flickor.
Pojken: Varför har pojkar snopp?
Fröken: Men hur skulle man annars se skillnad på pojkar och flickor?
Pojken: Men åååh! Tjejer har ju Lypsyl!

Tjuvlyssnat




Onsdag

Var inne en sväng till Örebro idag, hann med både IKEA och Marieberg.
Fick tag på min plastmatta som ska skydda golvet +lite annat som det brukar bli när man är på ikea :)
Men jisses vad stort Marieberg börjar bli nu.... känndes som att jag gick runt i cirklar mest hela tiden, väldigt förvirrande när butikerna inte är på samma ställe som förut. Men det börjar bli väldigt fint nu, känns som att en uppfrächning inte kom en dag för sent!


Inhandlade en ny hoodie, väldigt mysig, men så är jag sen forever ganska så förtjust i Pumas grejer.















Ska jobba imorgon, äntligen :) har börjat bli lite rastlös här hemma.
Får se hur länge de behöver mig, förhoppningsvis mer än ett par dagar.



Tisdag

Idag känns det lite bättre, förskylningen börjar släppa, tack o lov :)


Funderar på och åka in till Örebro och IKEA imorgon.
Tror att jag ska införskaffa en såndär plastmatta som man lägger under kontorsstolen så det inte blir repor i golvet, känns så onödigt att förstöra golvet.


Satt o kollade på lite gamla blider... remember the happy times :)





























Söndag

Vasaloppssegraren har gått i mål, men det är fortfarande många tappra själar kvar ute i spåren :) Vasaloppet är en härlig tradition, gå upp tidigt, för att vara en söndag, äta god frukost och bara sitta och mysa framför tv:n en förmiddag!

Härligt nybakat bröd till vasaloppsstarten :)



Far for till affären och inhandlade en liten goding till förmiddagsfikat.









Melodifestivalen då...jo det var väl lite som jag misstänkte, inte det starkaste startfältet.
Det var väl egentligen ingen låt som jag fastnade för, om jag då måste välja mellan pest eller kolera så får det nog till och bli Star pilots. Men deras låt påminner väldigt mycket om en som redan finns, kan bara inte komma på vilken!!
Det var väl inga större fel på opera tjejen, Malena, heller men kanske inte en låt att skicka till Moskva.

RSS 2.0